• Website aanmelden
  • Facebook
  • Contact
Woensdag 23 januari 2019

Populaire websites over het onderwerp: Snijtand

3 resultaten in 0,01 seconden gevonden Pagina 1 van 1

paardengebitsverzorger.nl - Paardengebitsverzorger Jan Groeneveld

paardengebitsverzorger.nl - Bekendheid: enigszins bekend

noomy.nl - Noömy.nl – www.noomy.nl

noomy.nl - Bekendheid: enigszins bekend

k9beveiliging.nl

k9beveiliging.nl - Bekendheid: enigszins bekendWetenswaardigheden

Snijtand
In een menselijk gebit zitten acht snijtanden of incisieven, twee in ieder kwadrant. Zoals de naam al zegt, dienen snijtanden om voedsel af te snijden tijdens het kauwen. Om deze functie te kunnen vervullen hebben snijtanden een relatief scherpe snijrand. Om onderscheid te maken tussen de snijtanden die zich precies in het midden van de mond bevinden, en de snijtanden daarnaast, hebben deze verschillende benamingen:
Aan de snijtanden is goed te zien of iemand een overbeet of een onderbeet heeft.
meer lezen
Centrale snijtand
Het volwassen, menselijk gebit telt vier centrale snijtanden, één in ieder kwadrant. Zoals de naam al zegt, dienen snijtanden om voedsel af te "snijden" tijdens het kauwen. Om deze functie te kunnen vervullen hebben centrale snijtanden een relatief scherpe snijrand. De centrale snijtanden zijn meestal de eerste tanden van het volwassen gebit die in de mond verschijnen en wel ter vervanging van de centrale melksnijtanden. Van alle tanden zijn de bovenste centrale snijtanden meestal het best zichtbaar.
meer lezen
Laterale snijtand
Het volwassen, menselijk gebit telt vier laterale snijtanden, één in ieder kwadrant. Vanaf het midden van het gebit staan ze na de centrale snijtanden en vóór de hoektanden. Zoals de naam al zegt, dienen snijtanden om voedsel af te "snijden" tijdens het kauwen.
meer lezen